Olimpija je dolgih 60 let domovala na Centralnem stadionu za Bežigradom. Na najstarejšem nogometnem stadionu v Sloveniji je igral tako v jugoslovanski ligi kot tudi v slovenskem državnem prvenstvu, med drugim so za Bežigradom gostovali evropski velikani AC Milan, Liverpool, Benfica… Stadion, ki ga je arhitekturno zasnoval legendarni Jože Plečnik, so zaprli leta 2008. Potem je Olimpija nekaj časa domovala na ŽAK-u v Spodnji Šiški, nakar se je poleti 2010 preselila v Stožice.

Najsodobnejši in največji stadion v Sloveniji se nahaja v četrtni skupnosti Bežigrad na severu Ljubljane. Kapaciteta objekta za nogometne tekme znaša 16.038, otvoritveno srečanje pa sta na njem avgusta 2010 odigrali reprezentanci Slovenije in Avstralije. Nogometaši Olimpije so prvič na Stožicah kot gostitelji zaigrali nekaj dni kasneje, pred 7.000 gledalci so se pomerili s Koprom.

Rekordna obiskanost največjega stadiona v Sloveniji je padla 27. 7. 2014, ko je Olimpija na prijateljski tekmi gostila angleškega velikana Chelsea. Na tribunah se je zbralo 15.972 gledalcev.

Na stadionu je preko 500 mest za poslovne partnerje in povabljence, več kot 200 mest za novinarje in druge predstavnike medijev ter 97 mest za invalide. Pod objektom se nahaja tudi parkirna hiša.

Hišni red je na voljo na povezavi

Pravilnik je na voljo na povezavi.

Naslov:
Vojkova cesta 100,
1000 Ljubljana