POLITIKA ZASEBNOSTI

Vaša zasebnost je za nas zelo pomembna. Podjetje FC Olimpija d.o.o. spoštuje vašo zasebnost in razume skrbi, ki se lahko pojavijo glede zasebnosti in varstva osebnih podatkov, ki nam jih posredujete z obiskom oz. preko naših spletnih strani, spletnih trgovin ali preko naših mobilnih aplikacij (v nadaljnjem besedilu: storitve; spletne storitve). Zato vas prosimo, da preberite kako Podjetje FC Olimpija d.o.o. (v nadaljevanju: Podjetje FCO) obravnava vaše osebne podatke.

Namen Politike zasebnosti je, da vam na enostaven način predstavimo osebne podatke, ki jih zbiramo o vas, na katerih podlagah in za katere namene jih obdelujemo, možnosti glede upravljanja nastavitve vaše zasebnosti ter vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki.

Politika zasebnosti Podjetja FCO je skladna z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov) in zakonodajo Republike Slovenije ter zajema naslednje informacije:

 • kontaktne informacije Podjetja FCO in kontakt pooblaščene osebe za varstvo podatkov,
 • pravne podlage in nameni obdelave osebnih podatkov,
 • vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo,
 • uporabo piškotkov in sorodnih tehnologij,
 • upravljanje nastavitev zasebnosti,
 • posredovanje osebnih podatkov,
 • roke hrambe osebnih podatkov,
 • varstvo osebnih podatkov,
 • pravice posameznikov v zvezi z osebnimi podatki, vključno s pravico do pritožbe,
 • spremembe politike zasebnosti.

1. UPRAVLJALEC IN POOBLAŠČENA OSEBA ZA VARSTVO PODATKOV

Upravljalec osebnih podatkov:

 • FC OLIMPIJA, d.o.o.
 • Dunajska cesta 159
 •  1000 Ljubljana 
 •  (v nadaljevanju: Podjetje FCO).
 •  e-pošta: info@nkolimpija.si

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov:

 •  WPM, spletne storitve, d.o.o.
 •  Motnica 7,
 •  1236 Trzin
 • e-pošta: info@wp-mojster.si

Stik z upravljalcem in/ali pooblaščeno osebo za varstvo podatkov lahko vzpostavite preko zgoraj navedenih kontaktov.

Na vaša vprašanja zvezi s to Politiko zasebnosti, zaupnosti vaših osebnih podatkov, načinom obdelave ali na vaše zahteve v zvezi z uveljavljanjem pravic v zvezi z osebnimi podatki, vam bo odgovorila odgovorna oseba upravljalca in/ali pooblaščena oseba za varstvo podatkov.

2. PRAVNE PODLAGE IN NAMENI OBDELAVE

Podjetje FCO zbira, beleži, ureja, shranjuje posreduje in drugače obdeluje osebne podatke, ki jih imamo o vas, na temelju različnih pravnih podlag in za namene, ki so opredeljeni v nadaljevanju dokumenta.

2.1. Pooblaščena oseba za varstvo podatkov:

Podjetje FCO obdeluje osebne podatke za uresničevanje pravic in obveznosti iz sklenjenih pogodb, in sicer:

 • pogodb o prodaji/nakupu izdelkov – posredovane osebne podatke kupcev v spletnih trgovinah na naslovu www.nkolimpija.si (ne glede na registracijo);
 • pogodb o uporabi spletnih ali mobilnih storitev – osebne podatke naročnikov storitev.

V okviru uveljavljanja pravic in izpolnjevanja pogodbenih obveznosti Podjetje FCO obdeluje osebne podatke posameznikov za namene identifikacije posameznika, sklenitve pogodbe (čeprav je pogodba o prodaji izdelkov med Podjetjem FCO in kupcem v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko Podjetje FCO kupcu pošlje elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (»naročilo odpremljeno/pripravljeno za prevzem«), se šteje, da se posredovani osebni podatki v tem primeru obdelujejo na podlagi pogodbenega pravnega temelja tudi za namen sklenitev pogodbe), za komunikacijo z vami, za zagotavljanje podpore uporabnikom, v primeru nakupa pa za namen izvedbe naročila, pošiljanje obvestil posameznikom v zvezi z izvedbo naročil in morebitne druge namene, ki so potrebni za izvedbo naročila, za izvajanje morebitnih postopkov izterjave ter za lastne računovodske in davčne potrebe.

2.2. Obdelava na podlagi zakonskih obveznosti – nameni

Podjetje FCO obdeluje osebne podatke na podlagi zakonskih obveznosti, ki veljajo za Podjetje FCO.

2.3. Obdelava na podlagi zakonitih interesov – nameni

Podjetje FCO lahko osebne podatke obdeluje na podlagi zakonitih interesov, za katere si prizadeva Podjetje FCO, razen kadar nad takimi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov. Kadar gre za nadaljnjo obdelavo podatkov zbranih o posamezniku, Podjetje FCO opravi presojo skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov. Taka nadaljnja uporaba podatkov v psevdonimizirani ali agregirani (združeni) obliki na primer prestavlja zakonito uporabo podatkov za trženjske in druge poslovne oziroma tehnične analize Podjetja FCO. Kot dodaten ukrep pri nekaterih oblikah nadaljnje obdelave podatkov o prometu se lahko uporabi tudi brisanje določenih podatkov.

Na podlagi z zakonitega interesa lahko Podjetje FCO obdeluje osebne podatke v nujno potrebnem in sorazmernem obsegu za zagotovitev delovanja spletnih storitev, kot tudi za zaščito svoji pravic intelektualne lastnine v zvezi s spletnimi storitvami.

Na podlagi zakonitih interesov Podjetje FCO lahko obdeluje vaše osebne podatke tudi za namene neposrednega trženja (v primeru kupcev), preprečevanje zlorab, uveljavljanje zahtevkov ali obrambo pred zahtevki v upravnih in sodnih postopkih.

2.4. Obdelava na podlagi soglasja (privolitve) – nameni

Podjetje FCO obdeluje osebne podatke na podlagi soglasja za obdelavo osebnih podatkov, ki posameznik poda družbi za naslednje namene:

 • za namen neposrednega trženja – prejemanja obvestil. Obvestila vsebujejo aktualne ponudbe, ugodnosti in/ali vabila dogodke upravljalca in njegovih poslovnih partnerjev, ter koristne nasvete, novosti in opomnike iz sveta športa in zdravega življenjskega sloga;
 • za izvajanje trženjskih analiz in segmentiranja kupcev ter za posredovanje prilagojenih ponudb izdelkov in storitev;

Glede na posredovane osebne podatke lahko obvestila in prilagojene ponudbe prejemate preko SMS, MMS na posredovano mobilno telefonsko številko, po elektronski pošti na posredovan e-naslov oz. v tiskani obliki na posredovani naslov.

Svoje soglasje kadarkoli prekličete oz. spremenite na enak način, kot je bilo soglasje dano;   s klikom na gumb ‘odjava’, ki se nahaja na dnu elektronskega sporočila ali s posredovanjem zahteve za preklic soglasja za določen namen na naslov info@nkolimpija.si.

Kjer soglasje vključuje neposredno trženje na podlagi posameznikovega profila, lahko Podjetje FCO izvaja razvrščanje posameznikov v segmente na podlagi uporabe spletnih strani Podjetja FCO za namene prilagojenih ponudb storitev in izdelkov.

3. OSEBNI PODATKI, KI JIH ZBIRAMO

Podjetje FCO o vas zbira različne podatke, vključno z osebnimi podatki, s katerimi vas je mogoče neposredno ali posredno določiti (identificirati), v kolikor se vi ali drugi odločijo deliti te osebne podatke s Podjetjem FCO. Podatke prejmemo na več načinov, vključno z nakupovanjem v spletni trgovini, s prijavo na e-obvestila (neposredno trženje) ali z obiskom spletnih strani Podjetja FCO. Podjetje FCO zbira podatke o vaši uporabi storitev, ki jih ponujamo.

Osebni podatki, ki jih zbiramo:

 • osnovni osebni podatke kot so ime in priimek, datum rojstva, elektronski naslov, naslov prebivališča (ulica, številka ulice, poštna številka, kraj, država), naslov za dostavo (ulica, številka ulice, poštna številka, kraj, država) in telefonska številka;
 • podatke o nakupu in načinu plačila, pri čemer se v primeru izvedbe plačila v spletni trgovini z uporabo kreditne kartice vsebina podatkov kartice ne shranjujejo v zbirkah podatkov Podjetja FCO;

4. PIŠKOTKI

Ko uporabljate naše spletne storitve se na vaš računalnik naložijo piškotki. Na splošno piškotki in sorodne tehnologije delujejo tako, da v brskalnik ali napravo dodeli edinstveno številko, ki nima nobenega pomena zunaj Podjetja FCO.
Podjetje FCO uporablja te tehnologije za prilagoditev izkušnje in za pomoč pri zagotavljanju vsebine, ki je specifična za vašo uporabo.
Seznam piškotkov, ki jih uporablja spletna stran, najdete na tej povezavi.
Za upravljanje zbiranja informacij preko piškotkov ali sorodnih tehnologij lahko uporabite nastavitve v vašem brskalniku ali mobilni napravi. Podjetje FCO se zavezuje, da vam bo omogočila upravljanje zasebnosti in skupne rabe, vendar ne prevzema odgovornost za zgrešene »Do Not Track« signale preko spletnega brskalnika. Zavrnitev piškotkov lahko povzroči, da vam nekatere funkcije ponujenih storitev ne bodo na voljo.

_ga 

Google Analytics 

za shranjevanje in štetje ogledov strani.

2 leti

_lscache_vary

Litespeed

Zagotoviti preprečevanje predpomnjenih strani.

2 dni

YSC

YouTube

za shranjevanje in sledenje interakcijam.

na sejo

CONSENT

Google Ads Optimization

za shranjevanje nastavitev soglasja za piškotke

Funkcionalen

_ga_RS0HGG7JBR

Google Analytics

za shranjevanje in štetje ogledov strani.

1 leto

VISITOR_INFO1_LIVE

YouTube

za zagotavljanje ocen pasovne širine.

6 mesecev

5. POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV

5.1 POGODBENI OBDELOVALCI

Podjetje FCO lahko posreduje vaše osebne podatke tretjim osebam, s katerimi imamo sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov (v nadaljnjem besedilu: pogodbeni obdelovalci) za namene podpore, analize in stalnega izboljševanja naših storitev, obdelave plačil ali dostavo naročil. Pogodbeni obdelovalci imajo dostop le do tistih osebnih podatkov, ki jih nujno potrebujejo za zagotovitev storitev, ki jih opravljajo za nas, podatkov in samo za namene izvajanja teh nalog v našem imenu in jih ne smejo uporabljati za noben drug namen. Pogodbeni obdelovalci so dolžni varovati vaše osebne podatke.

Podjetje FCO lahko sodeluje s pogodbenimi obdelovalci, ki za nas obdelujejo statistične podatke o tem kako uporabljate naše storitve z namenom oglaševanja storitev oz. za prikazovanje informacij, ki bi lahko bile v vašem interesu. Tovrstni obdelovalci razpolagajo samo z anonimiziranimi podatki.

5.2 skupni upravljalci

Vaše osebne podatke lahko delimo s pogodbenimi partnerji, s katerimi nastopamo v vlogi skupnega upravljavca, ki skladno s to politiko zasebnosti obdelujejo vaše osebne podatke (npr. primer nagradne igre v sodelovanju z dobavitelji).

5.3 Univerzalno pravno nasledstvo

V primeru združitve oziroma v primeru da se Podjetje FCO vključi v poslovno združitev, delitev ali pride do prenosa dejavnosti na tretjo osebo, lahko vaše podatke prenesemo na tretjo osebo, ki je povezana z prevzemom Podjetja FCO.

5.4 Javni organi

Ne glede na določbe glede časa hrambe osebnih podatkov po Politiki zasebnost, lahko vaše osebne podatke hranimo za daljše obdobje in jih posredujemo tretjim osebam kot so policija, tožilstvo, sodišče in drugi pristojni državni organi znotraj Republike Slovenije ali zunaj nje, v kolikor presodimo, da je tako posredovanje potrebno in zahtevano z zakonom, vključno za namene preprečevanja, preiskovanja, odkrivanja ali pregona kaznivih dejanj. Vaše osebne podatke lahko posredujemo državnim organom tudi kadar je to potrebno za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov v sodnem postopku ali v upravnem ali izvensodnem postopku.

5.5 Posredovanje podatkov v države, ki niso članice EU ali EGP

V primeru uporabe spletnih storitev zunaj držav članic EU se zaradi zagotavljanja spletnih storitev posredovani podatki lahko prenašajo, shranjujejo ali obdelujejo v tretjih državah, kjer zakonodaja s področja varstva osebnih podatkov predpisuje drugačne standarde kot v državah članicah EU oz. EGP. Z uporabo storitev v državah izven EU soglašate, da se lahko osebni podatki prenašajo oz. posredujejo subjektom, ki so v tretjih državah. Podjetje FCO sicer sam vaših osebnih podatkov ne bo iznašal v države izven EU ali EGP.

6. ROKI HRAMBE OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke hranimo tako dolgo, kot je potrebno za zagotovitev naših storitev oziroma dlje, v kolikor obstajajo zakonske obveznosti.

Osebne podatke povezane z vašim uporabniškim računom se hranijo do zaprtja računa, pri čemer se podatki, vezani na nakup, ki ga je uporabnik izvedel v spletni trgovini, ohranijo. Zaprtje uporabniškega računa lahko izvedete sami v nastavitvah uporabniškega računa ali pa nas zaprosite za izbris. Zaprtje uporabniškega računa in izbris vaših osebnih podatkov lahko traja do 10 delovnih dni od popolne zahteve. Upoštevajte, da lahko nekatere podatke iz zaprtih računov obdržimo v skladu z zakonom, za preprečevanje goljufij, za izterjavo dolgov, reševanje sporov, odpravljanje težav, pomagamo pri preiskava pristojnih organov, uveljavljamo pogoje uporabe storitev in sprejemamo druge ukrepe, ki jih dopušča zakon. Podatki, ki jih obdržimo bodo obravnavani v skladu s to politiko zasebnosti.

Podatki v zvezi plačilom nakupa v spletni trgovine in z njimi povezani kontaktni podatki o posameznikih se lahko za namen izpolnjevanja pogodbenih obveznosti hranijo do popolnega plačila storitev oz. do morebitnega izteka zastaralnega roka v zvezi s posamezno terjatvijo, ki lahko po zakonu znaša do petih let. Skladno z davčnimi predpisi se izdani računi se hranijo še 10 let po poteku leta, v katerem je izdan račun.

Osebne podatke, ki so pridobljeni na podlagi soglasja, hranimo vse do preklica soglasja, vendar največ 5 let.

Podatke o vas, ki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani lahko anonimiziramo in združimo z drugimi podatki, ki ne omogočajo določitve posameznika za pridobitev vpogleda v statistične informacije, ki so komercialno koristni za podjetje FCO, kot je na primer statistika uporabe storitev, ki jih ponujamo. Ti osebni podatki so anonimizirani in ne ponujajo povezave z določljivim posameznikom.

7. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Izvajamo več tehničnih in organizacijskih ukrepov za zagotavljanje varnosti osebnih podatkov med zbiranjem, prenosom in shranjevanjem. Podjetje FCO si prizadeva primerno varovati vaše osebne podatke, vendar ne jamčimo popolne varnosti osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, in ne odgovarjamo za krajo, uničenje, izgubo, namerno ali nenamerno razkritje vaših osebnih podatkov ali informacij o vas. Podjetje FCO upošteva splošno sprejete standarde za zaščito prejetih informacij tako med prenosom kot po njihovem prejetju, vendar noben način elektronskega prenosa ali shranjevanja ni 100% varen, zato ne moremo zagotoviti popolne varnosti. Podjetje FCO uporablja tehnologijo SSL (Secure Sockets Layer), ki zagotavlja šifriranje osebnih podatkov in podatkov kreditnih kartic. Podjetje FCO sodeluje s podjetjem, ki zagotavlja varnost naših storitev in vaših osebnih podatkov. Strežniki Podjetja FCO so dodatno zaščiteni z uporabo požarnih pregrad in drugih tehnologij za zagotavljanje varnosti podatkov.

Za varovanje podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam z ustreznim zagotavljanjem varnosti svoje mobilne naprave ali računalnika kot tudi z varovanjem uporabniškega imena, gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito vaše elektronske naprave. Da bi zagotovili učinkovitost teh ukrepov pri preprečevanju nepooblaščenega dostopa do vaših osebnih podatkov, se morate zavedati varnostnih funkcij, ki so vam na voljo prek vašega brskalnika. Uporabljajte brskalnik, ki omogoča nastavitev varnostnih funkcij preden posredujete vaše osebne podatke ali podatke kreditnih kartic preko interneta. Upoštevajte dejstvo, da v kolikor uporabljate brskalnik, ki ne podpira uporabe SSL tehnologije, je lahko tak prenos osebnih podatkov tvegan.

Večina brskalnikov omogoča obveščanje v kolikor se nahajate na spletni strani, ki ne zagotavlja varne povezave, ali v kolikor pošiljate podatke prek nezavarovane povezave. Podjetje FCO vam priporoča, da omogočite te funkcije vašega brskalnika s čimer boste pripomogli k varnosti vaših osebnih podatkov. Prav tako lahko spremljate naslov na katerem se nahajate (URL). Varni spletni naslovi se začnejo z https:// namesto http://, skupaj s simbolom za varno povezavo, ki ga uporablja vaš brskalnik (po navadi je tak simbol ključavnica na začetku spletnega naslova). Tak simbol nakazuje uporabo varne komunikacije s strežnikom. Prosimo vas, da obenem preverite podrobnosti (veljavnost) varnostnega certifikata spletnega mesta kjer se nahajate.

Omejitev odgovornosti. Podjetje FCO se zavezuje k varovanju osebnih podatkov in informacij o vas, vendar pa nobena povezava preko interneta ne more biti 100% varna in ne more garantirati popolne varnosti podatkov, ki nam jih posredujete. Vaše osebne podatke nam posredujete na lastno odgovornost.

8. PRAVICE POSAMEZNIKOV

Zahteve posameznika v zvezi z uresničevanjem pravic se pošljejo lahko na elektronski naslov info@nkolimpija.si oz. info@wp-mojster.si ali po pošti na zgoraj navedena naslova. Posameznik je dolžan zahtevi, ki ni posredovana iz e-naslova registriranega uporabnika, predložiti dokazilo o identiteti in/ali naslovu. Podjetje FCO na vašo zahtevo odgovorila skladu z veljavnimi predpisi.

Posameznik ima v zvezi osebnimi podatki naslednje pravice:

8.1 Pravica do dostopa do podatkov 

Posameznik lahko kadarkoli zahtevata, da mu Podjetje FCO potrdi, ali se obdelujejo podatki v zvezi z njim, ter, če da, omogoči dostop do osebnih podatkov ter poda informacije v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov (npr. o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so bili ali jim bodo posredovani osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, o tehničnih in organizacijskih ukrepih za varovanje podatkov, idr.).

8.2 Pravica do popravka

Posameznik lahko kadarkoli zahteva, da mu Podjetje FCO omogoči popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z njim in dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov.

8.3 Pravica do izbrisa

Skladno s pogoji, kot jih podrobneje določajo veljavni predpisi, lahko posameznik kadarkoli zahteva, da mu Podjetje FCO omogoči pravico do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe).

8.4 Pravica do omejitve obdelave

Skladno s pogoji, kot jih podrobneje določajo veljavni predpisi, lahko posameznik kadarkoli zahteva, da mu Podjetje FCO omogoči pravico do omejitev obdelave vaših osebnih podatkov. Registrirani uporabniki spletnih storitev lahko storite v nastavitvah vašega uporabniškega računa.

Upoštevajte, da v primeru omejitve obdelave določenih osebnih podatkov morda ne bomo mogli zagotoviti popolne storitve.

8.5 Pravica do prenosljivosti podatkov

Posameznik lahko kadarkoli zahteva, da mu Podjetje FCO omogoči, da osebne podatke v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki, posreduje posamezniku ali prenesli na upravljavca po posameznikovem izboru (če je tehnično izvedljivo), pod pogoji, kot jih podrobneje določajo veljavni predpisi.

8.6 Pravica do ugovora

V primeru, da Podjetja FCO obdeluje osebne podatke na podlagi zakonitih interesov Podjetja FCO, kot je bilo predstavljeno zgoraj, lahko posameznik v določenih primerih taki obdelavi ugovarja. Podjetje FCO bo prenehala obdelovati te osebne podatke, razen če presodi, da imamo utemeljene in legitimne razloge za nadaljevanje obdelave ali če je obdelava potrebna iz pravnih razlogov.

Ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov za namene neposrednega trženja se lahko izvede tudi s preklicem soglasja za prejemanje obvestil tako, s klikom na gumb ‘odjava’, ki se nahaja na dnu elektronskega sporočila  oz. da sledi navodilom v vsakokrat poslanem obvestilu

8.7 Preklic soglasja

Posameznik lahko kadarkoli prekliče soglasje, v primerih, ko je podal soglasje za določen namen obdelave vaših osebnih podatkov.

Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica.

8.8 Pravica do pritožbe nadzornemu organu

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo Informacijskemu pooblaščenec Republike Slovenije, v kolikor meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Postopek pritožbe pri nadzornem organu je objavljen na spletni strani nadzornega organa.

9. SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI

Podjetje FCO si pridružuje pravico do spremembe politike zasebnosti glede na razmere in zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Prosimo vas, da jo občasno pregledate.

O vseh spremembah glede obdelave vaših osebnih podatkov in/ali spremembe (posodobitve) politike zasebnosti, vas bomo ustrezno predhodno obvestili. Prav tako bodo spremembe politike zasebnosti  pravočasno objavljena na naših spletnih straneh in straneh mobilne aplikacije.

V kolikor ne soglašate s politiko o zasebnosti, vas prosimo, da prenehate z uporabo naših  spletnih storitve in prekličete podana soglasja.

Politika zasebnosti je bila zadnjič posodobljena 23. 2. 2022.

TABELA VSEBINE

 1. WHAT IS LOREM IPSUM?

 2. WHAT IS LOREM IPSUM?

 3. WHAT IS LOREM IPSUM?

 4. WHAT IS LOREM IPSUM?

 5. WHAT IS LOREM IPSUM?

 6. WHAT IS LOREM IPSUM?

 7. WHAT IS LOREM IPSUM?